Vöröskereszt Alapszervezet - Crveni križ

Civil szervezetek

Vöröskereszt Alapszervezet

Véradások szervezésénél és annak zökkenőmentes lebonyolításában vesznek részt a helyi aktivisták. Évente megszervezik az idősek napját, ahol a faluban élő 70 év feletti lakosokat köszöntik. Ruhagyűjtéseket szerveznek, és az itt összegyűjtött ruhákat eljuttatják különböző szociális intézményekbe. Karácsonykor a betegeknek és az egyedül élőknek kis ajándékcsomagot készítenek, amelyet adományokból valósítanak meg. Az adományokat a falu vállalkozói, szervezetei és lakosai adják. A Vöröskereszt köszönti az 50. házassági évfordulójukat ünneplő párokat. „Óvjuk környezetünket” címmel szemétszedést szerveznek, a településre bevezető út szélét és az árkokat tisztítják meg a sok limlomtól. Ilyenkor szokták még a temető környékét takarítani. Az általános iskolások rendszeres résztvevői az ifjúsági versenyeknek (csecsemőgondozási, elsősegély-nyújtási verseny). Az iskolából kikerülve többségük csatlakozik a felnőtt szervezethez, így biztosítva az utánpótlást.
 

 

Crveni križ
Glavne djelatnosti organizacije su Organiziranje dobrovoljnog davanja krvi, svake godine nagoste i prirede program osobama starijim od 70 godina. Prikupljaju rabljenu odječu, koju razdijele raznim socijalnim ustanovama. Za Božić pripremaju male poklon- pakete bolesnicima i samcima. Dobrotvorne priloge, bez kojih ne bi mogli kupiti poklone, im daju poduzetnici, organizacije i stanovnici sela. Crveni križ čestita bračnim parovima koji slave 50. godišnjicu braka. Pod naslovom „Čuvajmo prirodu“ organiziraju veliko čišćenje mjesnih ulica i prilaznih cesta i graba. U osnovnoj školi učenici sudjeluju na raznim natjecanjima Crvenog križa. Aktivno pomažu rad odraslih, a nakon osnovne škole se priključuju odraslima.
 


Legfrissebb híreinkTovább a hírekhez...

Plébánia heti hirdetései - Visti crikve

Plébánia heti hirdetései - Visti crikve

A Plébánia Heti hirdetései - 2018. június 17-24. - Szentmisék rendje a héten:...

Tovább olvasom...

Étlap - Jelovnik

Étlap - Jelovnik

2018. június 18. - 2018. június 22. Étlap - Jelovnik

Tovább olvasom...

Időjárási tájékoztatás

Időjárási tájékoztatás

OMSZ meteorológiai előrejelzés

Várható időjárás szerda estig:

Magas nedvességtartalmú, labilis állapotú levegő található a Kárpát-medence fölött, eközben egy gyenge hidegfront is hatással lesz időjárásunkra.
A modellszámítások szerint kedd késő délután (hozzávetőlegesen 4-5 óra tájban) délnyugat felől zivatarrendszer érkezése/kialakulása várható a Dunántúlon. A heves zivatarok elsődleges kísérőjelensége a viharos szél lesz, akár 80-90 km/h-t elérő vagy meghaladó széllökésekkel. Tipikus narancs heves zivataros helyzet, ugyanakkor mintegy 10-20% eséllyel piros fokozat kiadása is szükségessé válhat. Az esetleges piros fokozat csak akkor kerülne kiadásra, amennyiben a széladatokban több mérőállomáson tapasztalnánk 100 km/h-t meghaladó lökéseket.
Éjszaka a zivatarzóna hevességéből veszítve kelet felé halad tovább, ezért az ország jelentős részében jelentkezhet zivatartevékenység. Az idő előrehaladtával a széllökések helyett a felhőszakadás kerül előtérbe, különösen a keleti, északkeleti tájakon.
Szerdán napi menettel alakulnak ki újabb zivatarok, ekkor a zivatarok elsődleges kísérőjelensége már a felhőszakadás lesz. A nagy légköri nedvességtartalom, és az ismétlődő zivatarok eredményeként egy-egy gócban akár 50 mm-t meghaladó csapadék is hullhat. Mindazonáltal nagy területen várható zápor vagy zivatar, így a csapadék összege akár országos átlagban is meghaladhatja a 10 mm-t.
 

Tovább olvasom...

Legfrissebb képeink Tovább a galériába...

Nincs megjeleníthető tartalom. Kérjük, látogasson vissza később.

 
 

Kapcsolat - Kontakt

00-36-30-1909780

 

kultura@szentpeterfa.hu

polgarmester@szentpeterfa.hu

 

http://panter.hu/

http://mcc.croatica.hu/

 

http://pinkanab.bfh.hu/