Sudljica - Šudljice

Értéktár

Šudljice
Za jednu porciju je potribno:

3 jajci, prahov cukor, muka, mast
3 cili jajci se mora vagnut i tuliko dekov cukora k njemu dat, kot su jajca teška. 4-5 minut se mora mišat, a na zadnje uprav tuliko dekov muke k njemu dat, kot su jajca pak cukor teški.
Redljin se mora dobro svručat i pleh s mašćom tanko namazat. Tisto se vriže u vrićicu i se u pleh tanke štrafe mora povlič, 1,5 cm-ov jedan od drugoga.Kad se speče, tisto se mora iznet iz pleha i friško namotat na drivene kuhačice. Par sekundov se tako drži i se sname doli s kuhačice. Gotove šudljice se vrižu u plastičnu torbicu, kad tako dugo stoju.
Šudljice najbolje šmekaju s čedljenim vinom.

 

Sudljica
Hozzávalók egy adaghoz:
3db tojás, porcukor, liszt, zsír
A 3 db tojást lemérjük héjastul. Ahány dekagramm a tojás, annyi porcukrot mérünk hozzá. A tojást 4-5 percig verjük a cukorral, majd ugyanannyi finomlisztet adunk hozzá, és simára keverjük a tésztát. A sütőt előmelegítjük, a tepsit zsírral vékonyan kikenjük. A tésztát nyomózsákba tesszük, majd vékony csíkokat nyomunk a tepsibe, kb. 1,5 cm-re egymástól. Forró sütőben megsütjük, majd a csíkokat feltekerjük fakanalakra. Néhány másodperc után levesszük a fakanálról, mert ha kihűl, könnyen törik. Ha nem tekerjük fel szorosan a tésztát, könnyebben bánunk vele. A kész süteményt nylon zacskóban tároljuk, így sokáig friss marad.
A sudljica vörösborba mártogatva az igazi!

 

 


Sudljica - Šudljice

Legfrissebb híreinkTovább a hírekhez...

Plébánia heti hirdetései - Visti crikve

Plébánia heti hirdetései - Visti crikve

A Plébánia Heti hirdetései - 2018. június 17-24. - Szentmisék rendje a héten:...

Tovább olvasom...

Étlap - Jelovnik

Étlap - Jelovnik

2018. június 18. - 2018. június 22. Étlap - Jelovnik

Tovább olvasom...

Időjárási tájékoztatás

Időjárási tájékoztatás

OMSZ meteorológiai előrejelzés

Várható időjárás szerda estig:

Magas nedvességtartalmú, labilis állapotú levegő található a Kárpát-medence fölött, eközben egy gyenge hidegfront is hatással lesz időjárásunkra.
A modellszámítások szerint kedd késő délután (hozzávetőlegesen 4-5 óra tájban) délnyugat felől zivatarrendszer érkezése/kialakulása várható a Dunántúlon. A heves zivatarok elsődleges kísérőjelensége a viharos szél lesz, akár 80-90 km/h-t elérő vagy meghaladó széllökésekkel. Tipikus narancs heves zivataros helyzet, ugyanakkor mintegy 10-20% eséllyel piros fokozat kiadása is szükségessé válhat. Az esetleges piros fokozat csak akkor kerülne kiadásra, amennyiben a széladatokban több mérőállomáson tapasztalnánk 100 km/h-t meghaladó lökéseket.
Éjszaka a zivatarzóna hevességéből veszítve kelet felé halad tovább, ezért az ország jelentős részében jelentkezhet zivatartevékenység. Az idő előrehaladtával a széllökések helyett a felhőszakadás kerül előtérbe, különösen a keleti, északkeleti tájakon.
Szerdán napi menettel alakulnak ki újabb zivatarok, ekkor a zivatarok elsődleges kísérőjelensége már a felhőszakadás lesz. A nagy légköri nedvességtartalom, és az ismétlődő zivatarok eredményeként egy-egy gócban akár 50 mm-t meghaladó csapadék is hullhat. Mindazonáltal nagy területen várható zápor vagy zivatar, így a csapadék összege akár országos átlagban is meghaladhatja a 10 mm-t.
 

Tovább olvasom...

Legfrissebb képeink Tovább a galériába...

Nincs megjeleníthető tartalom. Kérjük, látogasson vissza később.

 
 

Kapcsolat - Kontakt

00-36-30-1909780

 

kultura@szentpeterfa.hu

polgarmester@szentpeterfa.hu

 

http://panter.hu/

http://mcc.croatica.hu/

 

http://pinkanab.bfh.hu/