Komplex beruházás Szentpéterfa településen - TOP_PLUSZ-1.2.1-21-VS1-2022-00043

Önkormányzat / Projektek, pályázatok

Sajtóközlemény
Komplex beruházás Szentpéterfa településen
2023/02/14

Európai Uniós forrás segítségével komplex beruházás megvalósítására kerül sor Szentpéterfa településen, a TOP_PLUSZ-1.2.1-21-VS1-2022-00043 pályázat keretén belül. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz Élhető települések című pályázati kiírásra benyújtott projekt 300 millió Forint európai uniós támogatásban részesült. A projekt az Európai Regionális Alap és a Magyar Kormány társfinanszírozásával a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.


A fejlesztés célja a közterületek környezettudatos, család- és klímabarát megújítása, a családok és a fiatalok számára a szabadidő hasznos eltöltésének biztosítás és a települési zöld környezet megteremtése.
A projekt a Pinka Vas megyei szakasza mentén fekvő település, Szentpéterfa belterületi csapadékvíz-elvezetési rendszerének fejlesztését és a szabadidő hasznos eltöltésének biztosítását célozza.


A kedvezményezett neve: Szentpéterfa Községi Önkormányzat
A projekt címe: Komplex beruházás Szentpéterfa településen
Megvalósítás helyszíne: Szentpéterfa település 6 utcája
A beruházás megvalósításának ideje: 2023.02.16-2024.01.13
Beruházás összköltsége: 299 999 999 Ft
Elnyert, szerződött támogatás összege: 299 999 999 Ft
Támogatás mértéke: 100%

 

Beruházás rövid bemutatása:
A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, melynek átfogó fejlesztési célja Szentpéterfa település fejlettségi pozíciójának javítása, a kevésbé fejlett településrészek fejlesztése a kedvezőbb helyzetű településrészek pozíciójának erősítése mellett, ezzel hozzájárulva a település élhetőbbé tételéhez és népességmegtartó erejének növeléséhez. A projekt részeként megvalósul kékinfrastruktúra fejlesztés, zöldinfrastruktúra fejlesztés, közösségi, kulturális, sportolási infrastruktúrafejlesztés is, amely fejlesztéseknek köszönhetően lehetőség lesz a szabadidő hasznos eltöltésére, megújul a csapadék víz elvezető hálózat. A fejlesztések célcsoportjai igen széles palettán mozognak. A település központi helyén kialakításra kerülő kerékpáros pihenő az aktív lakosság igényeit elégíti ki, a közösségi és környezeti infrastruktúra fejlesztésével. Az iskolakert és játszótér fejlesztése elsősorban a kisgyermekeket nevelő családoknak és a fiataloknak az igényeit elégíti ki. A csapadékvíz elvezetés javításával érintett területen az ott lakók élete válik könnyebbé, komfortosabbá.
 

További információ kérhető:
Skrapitsné Jurasits Ágnes, polgármester
+36 94 / 315 502, polgarmester@szentpeterfa.hu
 


Komplex beruházás Szentpéterfa településen - TOP_PLUSZ-1.2.1-21-VS1-2022-00043

Legfrissebb képeink Tovább a galériába...

Nincs megjeleníthető tartalom. Kérjük, látogasson vissza később.

 

 

 
 

Kapcsolat - Kontakt

00-36-30-1909780

 

kultura@szentpeterfa.hu

polgarmester@szentpeterfa.hu

 

http://panter.hu/

http://mcc.croatica.hu/

 

http://pinkanab.bfh.hu/