Hulladékgyűjtési napok - SZELEKTÍV - VÁLTOZÁS!!!

2019.06.28.

Plusz hulladék elszállításához kommunális zsák, Vas megyei zöldudvarainkban vásárolható 780Ft/db áron.
A zsákot normál gyűjtési napon az edény mellé kihelyezve szállítjuk el, külön bejelentés nélkül.
Zöldudvaraink helyszínéről és nyitva tartásáról az alábbi linken adunk tájékoztatást.
www.stkh.hu/vas-megye/zoldudvarok-uzemeltetese-vas-megye/

Vegyes hulladék: heti rendszerességgel hétfőn

Sárga zsákos gyűjtés: négyhetente kedd

2019. Július 30.
2019. Augusztus 27.
2019. Szeptember 24.
2019. Október 22.
2019. November 19.
2019. December 17.

2017 januártól a hulladékkezelési közszolgáltatást az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi Vas megyében is.
A hulladékelszállítást, megbízott alvállalkozónk látja el, jelen esetben a Müllex Közszolgáltató Nonprofit Kft. Feladatunk, hogy a hulladékgazdálkodásról szóló törvényben meghatározott elõírásoknak megfelelõen járjunk el.
A törvény az elszállításra a kommunális hulladék esetében heti egyszeri ürítést, szelektív hulladék esetében havi egyszeri ürítést ír elõ.
Azon településeknél ahol az ürítési gyakoriság változik, az árak is változatlanul maradnak, nem lesz magasabb díja a többszöri ürítésnek.Tisztelt Szentpéterfai Lakosok !

Mi kerülhet a sárga zsákba?
A sárga zsák kizárólag a hasznosítható csomagolási hulladékok szelektív gyűjtésére használható, melyet a szállítás napján zárt állapotban kell az úttest mellé kihelyezni. A begyűjtött hulladék válogatás után az OKTF NHI. rendszerén keresztül hasznosításra kerül.
Ez a zsák a fém-, a műanyag-, a papírcsomagolások és az italos kartondobozok gyűjtésére szolgál. Kérjük, üveget ne tegyen bele, mert ha eltörik, könnyen kivághatja a zsákot és balesetet okozhat. A hulladékoknak minden esetben tisztán, összelapítva kell a zsákba kerülnie, mert ez a gazdaságos gyűjtés alapfeltétele. A zsákok szelektív hulladékgyűjtéshez az Önkormányzatnál térítésmentesen igényelhetők, egyébként bármilyen háztartásban található zsák a gyűjtésre felhasználható.
A fémhulladékok közül a zsákba gyűjthetjük az alumínium italdobozokat, az alumínium tálcákat, alufóliát, a konzervdobozokat, és az egyéb fém csomagolóanyagokat. Figyeljünk oda, hogy zsíros, ételmaradékkal illetve mérgező anyaggal szennyezett hulladék ne kerüljön a szelektív gyűjtőzsákba.
A papírhulladékok gyűjtésénél vegyük figyelembe a zsák méretét, csak a kisebb papírhulladékokat tegyük bele, például: újságok, reklám anyagok, könyvek, papírzacskók, teás vagy fogkrémes dobozok.
A nagyobb kartondobozokat a begyűjtés napján a zsákok mellé helyezzük ki. A zsíros, ételmaradékkal szennyezett papír nem hasznosítható újra, annak a kommunális hulladékok között van a helye.
A műanyaghulladékok közül a zsákba tegyük az üdítős és ásványvizes palackokat, a különböző zsugorfóliákat, bevásárló reklámtáskákat, tisztítószerek flakonjait. Fontos, hogy a palackokat, flakonokat tapossuk laposra, így több fér belőlük a zsákba, és könnyebben tárolhatók.
A többrétegű tejes vagy gyümölcsleves italos kartondoboz három anyagtípusból áll: papírból, alumíniumból és műanyagból. Az ilyen csomagolásokat kilapítva gyűjtsük a zsákba.

További felvilágosítással a 94/726- 000-ás telefonszámon állunk rendelkezésükre.

FIGYELEM ! A SÁRGA ZSÁK CSAK SZELEKTÍV GYŰJTÉSRE HASZNÁLHATÓ! AMENNYIBEN EGYÉB HULLADÉKGYŰJTÉSRE HASZNÁLJÁK, AZ NEM KERÜL ELSZÁLLÍTÁSRA, ÉS SZANKCIONÁLHATÓ.

 

Hulladékgyűjtési napok - SZELEKTÍV - VÁLTOZÁS!!!

Legfrissebb képeink Tovább a galériába...

Nincs megjeleníthető tartalom. Kérjük, látogasson vissza később.

 

 

 
 

Kapcsolat - Kontakt

00-36-30-1909780

 

kultura@szentpeterfa.hu

polgarmester@szentpeterfa.hu

 

http://panter.hu/

http://mcc.croatica.hu/

 

http://pinkanab.bfh.hu/