2018.11.14. Közmeghallgatás

Galéria

Évzáró közmeghallgatás Szentpéterfán - Dr. László Antal írása
Szerda estére évértékelő közmeghallgatásra hívta a falu közösségét Szentpéterfa képviselő testülete. Mint minden évben most is sokan voltak kíváncsiak Skrapitsné Jurasits Ágnes polgármester beszámolójára, a testület zárszámadására.
Eseménydús esztendő, gyarapodási folyamat, áldozatkész faluközösség, színes közösségi élet, horvát identitás. Címszavakban a beszámoló, amely a megvalósult és a folyamatban lévő pályázatok bemutatásával vette kezdetét. Ebben említésre került a közelmúltban átadott korszerű egészségház, és annak bemutatkozása az egy hetes nyitott rendelő programmal, a polgármesteri hivatal épületének felújítása összekötve egy mini bölcsőde létesítésével, a folyamatban levő járdafelújítások és az ezzel kapcsolatos jövőbeli elképzelések. Régi terv az iskola átalakításával az alsó-és felső tagozatok elkülönítettségének megszüntetése, melynek érdekében tárgyalások, egyeztetések vannak folyamatban. Szó esett a hungarikumok pályázat keretében létrehozott kiállítóhelyről, amely jövő héten egy hangszergyűjtemény bemutatásával debütál, várhatóan Soltész Miklós Egyházi és Nemzetiségi Kapcsoltokért Felelős államtitkár jelenlétében. Nagy várakozással tekint az önkormányzat a „Modern falvak” címmel meghirdetett program elé, melynek keretében remélhetőleg újabb lehetőségek nyílnak a település arculatának megújítására, további helyi értékek feltárására. Említést tett a polgármester a nagy segítséget jelentő nyári diákmunkáról, az önkormányzati külső területek karbantartási nehézségeiről, a lomtalanítással kapcsolatos gondokról, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról. Értékelte az évközben lebonyolított kulturális programokat, jelezte az év hátralevő részének mozgalmas rendezvényeit, mint a Jazz i vino, az Idősek napja, a kiállító helyiség megnyitója, és valamennyi adventi vasárnapon tartandó műsorok. Beszámolt a téli rezsicsökkentés keretében adható támogatás mikéntjének anomáliáiról, valamint az ásott és fúrt kutak bejelentési kötelezettségével kapcsolatban kialakult helyzetről. A lakossági észrevételek keretében szó esett az új utcában történő szélessávú internet kábelfektetési munkálatairól, az új utca közvilágításáról, az időskorúak támogatásáról. A polgármester zárszavában köszönetet mondott mindazoknak, akik bármilyen módon hozzájárultak a falu gondjainak megoldásához, a faluközösség életének színessé tételéhez, kiemelten a helyi vállalkozóknak, a Horvát Nemzetiségi Önkormányzatnak, valamennyi civil szervezetnek, a hivatal apparátusának és a képviselő testületnek.


2018.11.14. Közmeghallgatás2018.11.14. Közmeghallgatás2018.11.14. Közmeghallgatás2018.11.14. Közmeghallgatás2018.11.14. Közmeghallgatás2018.11.14. Közmeghallgatás2018.11.14. Közmeghallgatás2018.11.14. Közmeghallgatás2018.11.14. Közmeghallgatás2018.11.14. Közmeghallgatás2018.11.14. Közmeghallgatás

Legfrissebb híreinkTovább a hírekhez...

CseppetSem! PROGRAM

CseppetSem! PROGRAM

CseppetSem! PROGRAM – A közösségi színtér (Kultúrház) udvarán található szelektív hulladékgyűjtők mellett található a „sárga kuka”, amelybe ZÁRT PET-PALACKBAN lehet elhelyezni a háztartásban keletkezett használt sütőolajat.
A programról bővebben: https://biotrans.hu/cseppetsem/
 

Tovább olvasom...

ÓVODÁS KORÚ ÉS BÖLCSŐDEI ELLÁTÁST IGÉNYLŐ GYERMEKEK JELENTKEZÉSE

ÓVODÁS KORÚ ÉS BÖLCSŐDEI ELLÁTÁST IGÉNYLŐ GYERMEKEK JELENTKEZÉSE

HIRDETMÉNY - Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a 2021/2022-es nevelési és gondozási évre az

ÓVODÁS KORÚ ÉS BÖLCSŐDEI ELLÁTÁST IGÉNYLŐ GYERMEKEK JELENTKEZÉSE

Tovább olvasom...

HULLADÉKNAPTÁR 2021. I. félév

HULLADÉKNAPTÁR 2021. I. félév

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft. közleménye. - szelektív hulladékgyűjtés, zöldudvarok üzemeltetése, használata...

Tovább olvasom...

Legfrissebb képeink Tovább a galériába...

Nincs megjeleníthető tartalom. Kérjük, látogasson vissza később.

 

 

 
 

Kapcsolat - Kontakt

00-36-30-1909780

 

kultura@szentpeterfa.hu

polgarmester@szentpeterfa.hu

 

http://panter.hu/

http://mcc.croatica.hu/

 

http://pinkanab.bfh.hu/