2018.11.14. Közmeghallgatás

Galéria

Évzáró közmeghallgatás Szentpéterfán - Dr. László Antal írása
Szerda estére évértékelő közmeghallgatásra hívta a falu közösségét Szentpéterfa képviselő testülete. Mint minden évben most is sokan voltak kíváncsiak Skrapitsné Jurasits Ágnes polgármester beszámolójára, a testület zárszámadására.
Eseménydús esztendő, gyarapodási folyamat, áldozatkész faluközösség, színes közösségi élet, horvát identitás. Címszavakban a beszámoló, amely a megvalósult és a folyamatban lévő pályázatok bemutatásával vette kezdetét. Ebben említésre került a közelmúltban átadott korszerű egészségház, és annak bemutatkozása az egy hetes nyitott rendelő programmal, a polgármesteri hivatal épületének felújítása összekötve egy mini bölcsőde létesítésével, a folyamatban levő járdafelújítások és az ezzel kapcsolatos jövőbeli elképzelések. Régi terv az iskola átalakításával az alsó-és felső tagozatok elkülönítettségének megszüntetése, melynek érdekében tárgyalások, egyeztetések vannak folyamatban. Szó esett a hungarikumok pályázat keretében létrehozott kiállítóhelyről, amely jövő héten egy hangszergyűjtemény bemutatásával debütál, várhatóan Soltész Miklós Egyházi és Nemzetiségi Kapcsoltokért Felelős államtitkár jelenlétében. Nagy várakozással tekint az önkormányzat a „Modern falvak” címmel meghirdetett program elé, melynek keretében remélhetőleg újabb lehetőségek nyílnak a település arculatának megújítására, további helyi értékek feltárására. Említést tett a polgármester a nagy segítséget jelentő nyári diákmunkáról, az önkormányzati külső területek karbantartási nehézségeiről, a lomtalanítással kapcsolatos gondokról, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról. Értékelte az évközben lebonyolított kulturális programokat, jelezte az év hátralevő részének mozgalmas rendezvényeit, mint a Jazz i vino, az Idősek napja, a kiállító helyiség megnyitója, és valamennyi adventi vasárnapon tartandó műsorok. Beszámolt a téli rezsicsökkentés keretében adható támogatás mikéntjének anomáliáiról, valamint az ásott és fúrt kutak bejelentési kötelezettségével kapcsolatban kialakult helyzetről. A lakossági észrevételek keretében szó esett az új utcában történő szélessávú internet kábelfektetési munkálatairól, az új utca közvilágításáról, az időskorúak támogatásáról. A polgármester zárszavában köszönetet mondott mindazoknak, akik bármilyen módon hozzájárultak a falu gondjainak megoldásához, a faluközösség életének színessé tételéhez, kiemelten a helyi vállalkozóknak, a Horvát Nemzetiségi Önkormányzatnak, valamennyi civil szervezetnek, a hivatal apparátusának és a képviselő testületnek.


2018.11.14. Közmeghallgatás2018.11.14. Közmeghallgatás2018.11.14. Közmeghallgatás2018.11.14. Közmeghallgatás2018.11.14. Közmeghallgatás2018.11.14. Közmeghallgatás2018.11.14. Közmeghallgatás2018.11.14. Közmeghallgatás2018.11.14. Közmeghallgatás2018.11.14. Közmeghallgatás2018.11.14. Közmeghallgatás

Legfrissebb híreinkTovább a hírekhez...

Filmklub Szentpéterfán

Filmklub Szentpéterfán

2024. március 14. 19.00 - Közösségi színtér Szentpéterfa ....

Tovább olvasom...

Legfrissebb képeink Tovább a galériába...

Nincs megjeleníthető tartalom. Kérjük, látogasson vissza később.

 

 

 
 

Kapcsolat - Kontakt

00-36-30-1909780

 

kultura@szentpeterfa.hu

polgarmester@szentpeterfa.hu

 

http://panter.hu/

http://mcc.croatica.hu/

 

http://pinkanab.bfh.hu/