2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice

Galéria

Élő Betlehemi Jászol
Advent második vasárnapjának előestéjén pásztortüzek gyúltak Szentpéterfa főterén a kápolna előtt, a szentpéterfaiak összetartozását jelképező emlékmű szomszédságában. Jézus születésének korszakát idéző jelmezekbe öltözött pásztorok, betlehemi polgárok csoportosultak a deszkaistálló körül, amelyben a menekülő Mária és József talált menedéket.
Nem sokkal érkezésük után gyermeksírás adta hírül nemcsak a pásztoroknak, hanem a népes szentpéterfai közönségnek, hogy megszületett a Kisded, akit aztán a kórus horvát és magyar nyelven gyönyörűen előadott karácsonyi énekekkel, Máriát és Jézust köszöntő kórusművekkel üdvözölt. Az jászolban fekvő újszülött elé járultak a pásztorok, és megérkezett a betlehemi csillag által vezérelt három napkeleti bölcs, a három király, Gáspár, Menyhért és Boldizsár.
Nem érkeztek üres kézzel, hiszen Gáspár aranyat, Menyért tömjént, Boldizsár pedig gyógyírt - mirhát hozott Jézusnak ajándékba.

A műsor befejeztével a közönségnek is lehetősége nyílt a betlehemi istálló jászlában a kis Jézust megtekinteni, Máriával és Józseffel, a pásztorokkal és az énekesekkel fényképezkedni. A vendég előadókat és a közönséget a helyi aktivisták invitálták egy kis beszélgetésre forró teával és forralt borral.

Az Élő Betlehemi Jászol előadói a Muramenti Horvátok Egyesülete és a Tótszentmártoni Kulturális Egyesület tagjai voltak, akik a Szentpéterfai Horvát Nemzetiségi Önkormányzat – mint testvérszervezet meghívására érkeztek erre a nagy sikert aratott elődásra.

A műsor 4 évvel ezelőtt Tótszentmártonban debütált, akkor a helybéliek kikövetelték, hogy az érdeklődésre tekintettel ismételjék meg az előadást, melyre mintegy hatszáz néző volt kíváncsi. Azóta Zala megye több településén szerepeltek, mindenhol elismerést váltott ki a produkció. A szentpéterfai előadást az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatta.

(Dr. László Antal)


2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice

Legfrissebb híreinkTovább a hírekhez...

CseppetSem! PROGRAM

CseppetSem! PROGRAM

CseppetSem! PROGRAM – A közösségi színtér (Kultúrház) udvarán található szelektív hulladékgyűjtők mellett található a „sárga kuka”, amelybe ZÁRT PET-PALACKBAN lehet elhelyezni a háztartásban keletkezett használt sütőolajat.
A programról bővebben: https://biotrans.hu/cseppetsem/
 

Tovább olvasom...

ÓVODÁS KORÚ ÉS BÖLCSŐDEI ELLÁTÁST IGÉNYLŐ GYERMEKEK JELENTKEZÉSE

ÓVODÁS KORÚ ÉS BÖLCSŐDEI ELLÁTÁST IGÉNYLŐ GYERMEKEK JELENTKEZÉSE

HIRDETMÉNY - Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a 2021/2022-es nevelési és gondozási évre az

ÓVODÁS KORÚ ÉS BÖLCSŐDEI ELLÁTÁST IGÉNYLŐ GYERMEKEK JELENTKEZÉSE

Tovább olvasom...

HULLADÉKNAPTÁR 2021. I. félév

HULLADÉKNAPTÁR 2021. I. félév

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft. közleménye. - szelektív hulladékgyűjtés, zöldudvarok üzemeltetése, használata...

Tovább olvasom...

Legfrissebb képeink Tovább a galériába...

Nincs megjeleníthető tartalom. Kérjük, látogasson vissza később.

 

 

 
 

Kapcsolat - Kontakt

00-36-30-1909780

 

kultura@szentpeterfa.hu

polgarmester@szentpeterfa.hu

 

http://panter.hu/

http://mcc.croatica.hu/

 

http://pinkanab.bfh.hu/