2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice

Galéria

Élő Betlehemi Jászol
Advent második vasárnapjának előestéjén pásztortüzek gyúltak Szentpéterfa főterén a kápolna előtt, a szentpéterfaiak összetartozását jelképező emlékmű szomszédságában. Jézus születésének korszakát idéző jelmezekbe öltözött pásztorok, betlehemi polgárok csoportosultak a deszkaistálló körül, amelyben a menekülő Mária és József talált menedéket.
Nem sokkal érkezésük után gyermeksírás adta hírül nemcsak a pásztoroknak, hanem a népes szentpéterfai közönségnek, hogy megszületett a Kisded, akit aztán a kórus horvát és magyar nyelven gyönyörűen előadott karácsonyi énekekkel, Máriát és Jézust köszöntő kórusművekkel üdvözölt. Az jászolban fekvő újszülött elé járultak a pásztorok, és megérkezett a betlehemi csillag által vezérelt három napkeleti bölcs, a három király, Gáspár, Menyhért és Boldizsár.
Nem érkeztek üres kézzel, hiszen Gáspár aranyat, Menyért tömjént, Boldizsár pedig gyógyírt - mirhát hozott Jézusnak ajándékba.

A műsor befejeztével a közönségnek is lehetősége nyílt a betlehemi istálló jászlában a kis Jézust megtekinteni, Máriával és Józseffel, a pásztorokkal és az énekesekkel fényképezkedni. A vendég előadókat és a közönséget a helyi aktivisták invitálták egy kis beszélgetésre forró teával és forralt borral.

Az Élő Betlehemi Jászol előadói a Muramenti Horvátok Egyesülete és a Tótszentmártoni Kulturális Egyesület tagjai voltak, akik a Szentpéterfai Horvát Nemzetiségi Önkormányzat – mint testvérszervezet meghívására érkeztek erre a nagy sikert aratott elődásra.

A műsor 4 évvel ezelőtt Tótszentmártonban debütált, akkor a helybéliek kikövetelték, hogy az érdeklődésre tekintettel ismételjék meg az előadást, melyre mintegy hatszáz néző volt kíváncsi. Azóta Zala megye több településén szerepeltek, mindenhol elismerést váltott ki a produkció. A szentpéterfai előadást az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatta.

(Dr. László Antal)


2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice

Legfrissebb híreinkTovább a hírekhez...

Plébánia heti hirdetései - Visti crikve

Plébánia heti hirdetései - Visti crikve

A Plébánia Heti hirdetései - 2018. június 17-24. - Szentmisék rendje a héten:...

Tovább olvasom...

Étlap - Jelovnik

Étlap - Jelovnik

2018. június 18. - 2018. június 22. Étlap - Jelovnik

Tovább olvasom...

Időjárási tájékoztatás

Időjárási tájékoztatás

OMSZ meteorológiai előrejelzés

Várható időjárás szerda estig:

Magas nedvességtartalmú, labilis állapotú levegő található a Kárpát-medence fölött, eközben egy gyenge hidegfront is hatással lesz időjárásunkra.
A modellszámítások szerint kedd késő délután (hozzávetőlegesen 4-5 óra tájban) délnyugat felől zivatarrendszer érkezése/kialakulása várható a Dunántúlon. A heves zivatarok elsődleges kísérőjelensége a viharos szél lesz, akár 80-90 km/h-t elérő vagy meghaladó széllökésekkel. Tipikus narancs heves zivataros helyzet, ugyanakkor mintegy 10-20% eséllyel piros fokozat kiadása is szükségessé válhat. Az esetleges piros fokozat csak akkor kerülne kiadásra, amennyiben a széladatokban több mérőállomáson tapasztalnánk 100 km/h-t meghaladó lökéseket.
Éjszaka a zivatarzóna hevességéből veszítve kelet felé halad tovább, ezért az ország jelentős részében jelentkezhet zivatartevékenység. Az idő előrehaladtával a széllökések helyett a felhőszakadás kerül előtérbe, különösen a keleti, északkeleti tájakon.
Szerdán napi menettel alakulnak ki újabb zivatarok, ekkor a zivatarok elsődleges kísérőjelensége már a felhőszakadás lesz. A nagy légköri nedvességtartalom, és az ismétlődő zivatarok eredményeként egy-egy gócban akár 50 mm-t meghaladó csapadék is hullhat. Mindazonáltal nagy területen várható zápor vagy zivatar, így a csapadék összege akár országos átlagban is meghaladhatja a 10 mm-t.
 

Tovább olvasom...

Legfrissebb képeink Tovább a galériába...

Nincs megjeleníthető tartalom. Kérjük, látogasson vissza később.

 
 

Kapcsolat - Kontakt

00-36-30-1909780

 

kultura@szentpeterfa.hu

polgarmester@szentpeterfa.hu

 

http://panter.hu/

http://mcc.croatica.hu/

 

http://pinkanab.bfh.hu/