2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice

Galéria

Élő Betlehemi Jászol
Advent második vasárnapjának előestéjén pásztortüzek gyúltak Szentpéterfa főterén a kápolna előtt, a szentpéterfaiak összetartozását jelképező emlékmű szomszédságában. Jézus születésének korszakát idéző jelmezekbe öltözött pásztorok, betlehemi polgárok csoportosultak a deszkaistálló körül, amelyben a menekülő Mária és József talált menedéket.
Nem sokkal érkezésük után gyermeksírás adta hírül nemcsak a pásztoroknak, hanem a népes szentpéterfai közönségnek, hogy megszületett a Kisded, akit aztán a kórus horvát és magyar nyelven gyönyörűen előadott karácsonyi énekekkel, Máriát és Jézust köszöntő kórusművekkel üdvözölt. Az jászolban fekvő újszülött elé járultak a pásztorok, és megérkezett a betlehemi csillag által vezérelt három napkeleti bölcs, a három király, Gáspár, Menyhért és Boldizsár.
Nem érkeztek üres kézzel, hiszen Gáspár aranyat, Menyért tömjént, Boldizsár pedig gyógyírt - mirhát hozott Jézusnak ajándékba.

A műsor befejeztével a közönségnek is lehetősége nyílt a betlehemi istálló jászlában a kis Jézust megtekinteni, Máriával és Józseffel, a pásztorokkal és az énekesekkel fényképezkedni. A vendég előadókat és a közönséget a helyi aktivisták invitálták egy kis beszélgetésre forró teával és forralt borral.

Az Élő Betlehemi Jászol előadói a Muramenti Horvátok Egyesülete és a Tótszentmártoni Kulturális Egyesület tagjai voltak, akik a Szentpéterfai Horvát Nemzetiségi Önkormányzat – mint testvérszervezet meghívására érkeztek erre a nagy sikert aratott elődásra.

A műsor 4 évvel ezelőtt Tótszentmártonban debütált, akkor a helybéliek kikövetelték, hogy az érdeklődésre tekintettel ismételjék meg az előadást, melyre mintegy hatszáz néző volt kíváncsi. Azóta Zala megye több településén szerepeltek, mindenhol elismerést váltott ki a produkció. A szentpéterfai előadást az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatta.

(Dr. László Antal)


2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice2016.12.03. Élő jászol - žive jaslice

Legfrissebb híreinkTovább a hírekhez...

HULLADÉKNAPTÁR 2021. I. félév

HULLADÉKNAPTÁR 2021. I. félév

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft. közleménye. - szelektív hulladékgyűjtés, zöldudvarok üzemeltetése, használata...

Tovább olvasom...

KÖZLEMÉNY - A téli közlekedés szabályai

KÖZLEMÉNY - A téli közlekedés szabályai

A téli, hideg időjárás beköszöntével az utak nedvessé, csúszóssá válnak, olykor havas, hókásás útviszonyok, csökkent látótávolság, hótorlaszok, elzárt útszakaszok nehezítik a közlekedést. Ilyenkor jelentősen csökken a közlekedés biztonsága. A balesetek elkerülése érdekében a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a következő szabályok betartására hívja fel a lakosság figyelmét:

Tovább olvasom...

EON

EON

Üzemszünet értesítő - 2020. december 2., 3., 4.

Tovább olvasom...

Legfrissebb képeink Tovább a galériába...

Nincs megjeleníthető tartalom. Kérjük, látogasson vissza később.

 

 

 
 

Kapcsolat - Kontakt

00-36-30-1909780

 

kultura@szentpeterfa.hu

polgarmester@szentpeterfa.hu

 

http://panter.hu/

http://mcc.croatica.hu/

 

http://pinkanab.bfh.hu/