2016.11.19. Egyházmegyei családi lelkinap

Galéria

Egyházmegyei lelki nap

„A boldog családok fontosak az egyháznak” (Ferenc pápa)
Császár István atya Szombathely egyházmegyei kormányzója a fenti idézet jegyében az idei egyházmegyei családi lelki nap programjaira, Szentpéterfára hívta, várta azokat a családokat szerte az egyházmegye településeiről, amelyek a hit erejével óhajtják családjuk életét harmonikusabbá, boldogabbá tenni. A horvát nemzetiségi határ menti kis falu kultúrháza, óvodája, iskolája és természetesen a temploma is helyszíne volt a gyermekek és felnőttek tartalmas együttlétének, elmélkedéseinek.

Bodorkós Imre atya az egyházmegye családreferense a rendezvény koordinátoraként minden apró részletre kiterjedő figyelemmel törekedett biztosítani, hogy a nap végén minden résztvevő – gyermek és felnőtt egyaránt – hitben, összetartozás tudatban megerősödve térjen haza a család közösségébe. Álláspontja szerint a hitből fakadó alapelvek, értékrendek és az összetartozás által generált szeretet a keresztény családokat átsegítik a létfenntartásból a gyermeknevelésből, a generációs konfliktusokból, a különböző élethelyzetekből eredő nehézségeken.
Az egyházmegyék mintegy húsz évvel ezelőtt indították a családi lelki napok szervezését, évente más-más településen, de lényegében hasonló, vagy azonos célzattal, melynek központi gondolata, hogy „akik együtt imádkoznak együtt is maradnak”(II.János Pál pápa).

Lépj hátra, és próbálj Isten szemével tekinteni gyermekedre, a házasságodra! Vajon ugyanazt látod, mint amikor testközelből éled meg? Tudod-e gyermekedet tiszta szívvel szabadon engedni, miközben követelményekkel, elvárásokkal korlátozod körbe? Képes vagy-e társaddal a házasság lépcsőfokain úgy felkapaszkodni, hogy a házassághoz fűzött egyéni álmok közössé válva teljesüljenek, és közben ne okozzatok egymásnak sérüléseket.
Tamás Balázs közgazdász és felesége Magdolna pedagógus győri hat gyermekes házaspár rendhagyó módon saját gyermekeik és 26 évi házaséletük bemutatásával próbált segítséget adni a kérdések útvesztőiben történő eligazodáshoz. Áldozatkészség, felelősségtudat, szeretet, bizalom és keresztény megbocsátás Istenhez eljutva széppé teszi a küzdelmeket, a nehéz döntéseket és segít abban, hogy önmagunkra leljünk.
A családbemutatót követő kiscsoportos beszélgetésekben az eltérő élethelyzetben lévő és egymást nem ismerő házaspárok rendkívül nyitottan tárták fel a gyermeknevelési, házaséleti buktatóikat, és a hit erejét, amelynek segítségével a nehézségeken úrrá tudtak lenni.

Dr. Martos Balázs Levente a Győri Hittudományi Főiskola tanulmányi prefektusa a keresztény irgalmasságot - mint a mindennapi élet kihívásait, a megbocsátást, a másokkal való törődést, karitatív tevékenységet - a tékozló fiú története több változatának ismertetésével mutatta be. A helyrehozhatatlan hibát vétő embernek is kell helye legyen a világban, valahol otthon van benne, számára is biztosított az atyai irgalom.

Várhelyi Tamás atya és a Szentpéterfai egyházközösség tagjai jó házigazdaként igyekeztek minden logisztikai feladatot ellátni, a programok színtereinek előkészítésében, kellékek biztosításában, és nem utolsó sorban a vendéglátásban. A legapróbb gyermekek óvó nénik felügyelete mellett játszóházban voltak, a nagyobbak az iskolában ádventi koszorúkat, ádventi naptárakat készítettek.
A rendezvény az Árpádházi Szent Erzsébet ünnepe alkalmából tartott szentmisével ért véget, melyet Császár István atya egyházmegyei kormányzó celebrált.
A családi lelki nap egyben a Ferenc pápa által meghirdetett „Irgalmasság rendkívüli szent éve” egyházmegyei záró programja is volt.

(Dr. László Antal)


2016.11.19. Egyházmegyei családi lelkinap2016.11.19. Egyházmegyei családi lelkinap2016.11.19. Egyházmegyei családi lelkinap2016.11.19. Egyházmegyei családi lelkinap2016.11.19. Egyházmegyei családi lelkinap2016.11.19. Egyházmegyei családi lelkinap2016.11.19. Egyházmegyei családi lelkinap2016.11.19. Egyházmegyei családi lelkinap2016.11.19. Egyházmegyei családi lelkinap2016.11.19. Egyházmegyei családi lelkinap2016.11.19. Egyházmegyei családi lelkinap2016.11.19. Egyházmegyei családi lelkinap2016.11.19. Egyházmegyei családi lelkinap2016.11.19. Egyházmegyei családi lelkinap2016.11.19. Egyházmegyei családi lelkinap2016.11.19. Egyházmegyei családi lelkinap2016.11.19. Egyházmegyei családi lelkinap2016.11.19. Egyházmegyei családi lelkinap2016.11.19. Egyházmegyei családi lelkinap2016.11.19. Egyházmegyei családi lelkinap2016.11.19. Egyházmegyei családi lelkinap2016.11.19. Egyházmegyei családi lelkinap2016.11.19. Egyházmegyei családi lelkinap2016.11.19. Egyházmegyei családi lelkinap

Legfrissebb híreinkTovább a hírekhez...

Plébánia heti hirdetései - Visti crikve

Plébánia heti hirdetései - Visti crikve

A Plébánia Heti hirdetései - 2018. június 17-24. - Szentmisék rendje a héten:...

Tovább olvasom...

Étlap - Jelovnik

Étlap - Jelovnik

2018. június 18. - 2018. június 22. Étlap - Jelovnik

Tovább olvasom...

Időjárási tájékoztatás

Időjárási tájékoztatás

OMSZ meteorológiai előrejelzés

Várható időjárás szerda estig:

Magas nedvességtartalmú, labilis állapotú levegő található a Kárpát-medence fölött, eközben egy gyenge hidegfront is hatással lesz időjárásunkra.
A modellszámítások szerint kedd késő délután (hozzávetőlegesen 4-5 óra tájban) délnyugat felől zivatarrendszer érkezése/kialakulása várható a Dunántúlon. A heves zivatarok elsődleges kísérőjelensége a viharos szél lesz, akár 80-90 km/h-t elérő vagy meghaladó széllökésekkel. Tipikus narancs heves zivataros helyzet, ugyanakkor mintegy 10-20% eséllyel piros fokozat kiadása is szükségessé válhat. Az esetleges piros fokozat csak akkor kerülne kiadásra, amennyiben a széladatokban több mérőállomáson tapasztalnánk 100 km/h-t meghaladó lökéseket.
Éjszaka a zivatarzóna hevességéből veszítve kelet felé halad tovább, ezért az ország jelentős részében jelentkezhet zivatartevékenység. Az idő előrehaladtával a széllökések helyett a felhőszakadás kerül előtérbe, különösen a keleti, északkeleti tájakon.
Szerdán napi menettel alakulnak ki újabb zivatarok, ekkor a zivatarok elsődleges kísérőjelensége már a felhőszakadás lesz. A nagy légköri nedvességtartalom, és az ismétlődő zivatarok eredményeként egy-egy gócban akár 50 mm-t meghaladó csapadék is hullhat. Mindazonáltal nagy területen várható zápor vagy zivatar, így a csapadék összege akár országos átlagban is meghaladhatja a 10 mm-t.
 

Tovább olvasom...

Legfrissebb képeink Tovább a galériába...

Nincs megjeleníthető tartalom. Kérjük, látogasson vissza később.

 
 

Kapcsolat - Kontakt

00-36-30-1909780

 

kultura@szentpeterfa.hu

polgarmester@szentpeterfa.hu

 

http://panter.hu/

http://mcc.croatica.hu/

 

http://pinkanab.bfh.hu/