2016.11.13. Idősek napja - Dan starih

Galéria

Maradjanak itt velünk!
Szeretet, tisztelet, hála, köszönet. Ők ragyogtak ma mindenki szemében, aki az idős embereket várta, fogadta, köszöntötte Szentpéterfán a kultúrház alkalomhoz előkészített termében. Érkeztek a hófehér hajú nagymamák, deres és tar fejű nagyapók, hívta, várta őket a faluközösség, az elöljárók, a Vöröskereszt aktivistái az „Idősek napja” alkalmából. Paukovitsné Horváth Edit iskolaigazgató az ünnepi műsor felvezetőjében megemlítette, hogy a találkozó alkalom a Gradistyei horvátok 450 évvel ezelőtti letelepedéséről, és az 1956. évi események 60. évfordulójáról való megemlékezésre is.
Az ovisok horvát játékos népdalokat énekeltek, majd azzal köszöntek el a70 év feletti tapsoló közönségüktől, hogy „maradjanak itt velünk, jövőre újra eljövünk”.
Az iskoláskorúak tamburazenekara azt hirdette az öregeknek, hogy a nagy zenei örökség, amit rájuk hagyományoztak nem, fog elveszni, megőrzik és majd ők is továbbadják a következő generációknak.
Skrapits Lajos horvát költő verseivel az iskola tanulói szavalóversenyeken is gyűjtöttek babérokat, a siker most sem maradt el, az idősek nagy tapssal hálálkodtak az ifjú előadóknak csakúgy, mint a horvát táncokat bemutató népviseletbe öltözött lányoknak.
A színes műsor Kelemen Patrícia csodás énekhangján előadott „Ha én rózsa volnék” című Bródy János dal előadásával ért véget.
Skrapitsné Jurasits Ágnes polgármester köszöntőjében valamennyi idős embernek szerető családi közösséget, jó szomszédokat és barátokat, és egészségben, boldogságban eltöltött éveket kívánt.
Hogya Ferencné a Vöröskereszt Szentpéterfai elnöke elmondta, hogy az 1970-es évek elejétől minden esztendőben megünneplik az időskorúakat. Jelenleg 93 hetven év feletti ember él a faluban – minden tízedik lakos - ebben az évben heten lépték túl ezt a korhatárt. A rendezvényt évről-évre a Vöröskereszt aktivistái készítik elő és bonyolítják le, az anyagi hátteret az önkormányzat biztosítja. A találkozókon minden évben a falu kulturális egyesületei – Ljubicica Kórus, a Gradisce Horvát Kulturális Egyesület, a különböző korosztályok tamburazenekarai az óvodások és iskolások fellépései biztosítanak színvonalas kikapcsolódást, és jó hangulatú hátteret.

(Dr. László Antal)


2016.11.13. Idősek napja - Dan starih2016.11.13. Idősek napja - Dan starih2016.11.13. Idősek napja - Dan starih2016.11.13. Idősek napja - Dan starih2016.11.13. Idősek napja - Dan starih2016.11.13. Idősek napja - Dan starih2016.11.13. Idősek napja - Dan starih2016.11.13. Idősek napja - Dan starih2016.11.13. Idősek napja - Dan starih2016.11.13. Idősek napja - Dan starih2016.11.13. Idősek napja - Dan starih2016.11.13. Idősek napja - Dan starih2016.11.13. Idősek napja - Dan starih2016.11.13. Idősek napja - Dan starih

Legfrissebb híreinkTovább a hírekhez...

Plébánia heti hirdetései - Visti crikve

Plébánia heti hirdetései - Visti crikve

A Plébánia Heti hirdetései - 2018. június 17-24. - Szentmisék rendje a héten:...

Tovább olvasom...

Étlap - Jelovnik

Étlap - Jelovnik

2018. június 18. - 2018. június 22. Étlap - Jelovnik

Tovább olvasom...

Időjárási tájékoztatás

Időjárási tájékoztatás

OMSZ meteorológiai előrejelzés

Várható időjárás szerda estig:

Magas nedvességtartalmú, labilis állapotú levegő található a Kárpát-medence fölött, eközben egy gyenge hidegfront is hatással lesz időjárásunkra.
A modellszámítások szerint kedd késő délután (hozzávetőlegesen 4-5 óra tájban) délnyugat felől zivatarrendszer érkezése/kialakulása várható a Dunántúlon. A heves zivatarok elsődleges kísérőjelensége a viharos szél lesz, akár 80-90 km/h-t elérő vagy meghaladó széllökésekkel. Tipikus narancs heves zivataros helyzet, ugyanakkor mintegy 10-20% eséllyel piros fokozat kiadása is szükségessé válhat. Az esetleges piros fokozat csak akkor kerülne kiadásra, amennyiben a széladatokban több mérőállomáson tapasztalnánk 100 km/h-t meghaladó lökéseket.
Éjszaka a zivatarzóna hevességéből veszítve kelet felé halad tovább, ezért az ország jelentős részében jelentkezhet zivatartevékenység. Az idő előrehaladtával a széllökések helyett a felhőszakadás kerül előtérbe, különösen a keleti, északkeleti tájakon.
Szerdán napi menettel alakulnak ki újabb zivatarok, ekkor a zivatarok elsődleges kísérőjelensége már a felhőszakadás lesz. A nagy légköri nedvességtartalom, és az ismétlődő zivatarok eredményeként egy-egy gócban akár 50 mm-t meghaladó csapadék is hullhat. Mindazonáltal nagy területen várható zápor vagy zivatar, így a csapadék összege akár országos átlagban is meghaladhatja a 10 mm-t.
 

Tovább olvasom...

Legfrissebb képeink Tovább a galériába...

Nincs megjeleníthető tartalom. Kérjük, látogasson vissza később.

 
 

Kapcsolat - Kontakt

00-36-30-1909780

 

kultura@szentpeterfa.hu

polgarmester@szentpeterfa.hu

 

http://panter.hu/

http://mcc.croatica.hu/

 

http://pinkanab.bfh.hu/